Psykomotorisk terapi

Psykomotorisk terapi er en effektiv måde at behandle stress- og angst- problematikker, søvnbesvær, kropslig uro hos voksne og unge med ADHD og autisme. Derudover har terapien en positiv effekt på relationskompetencer samt den følelsesmæssige og kropslige afstemning.

Hvorfor gå i psykomotorisk terapi?

Der findes et hav af behandlingstilbud man kan vælge imellem, og det kan være rigtig svært at finde det rette. Det der passer til en.

Hvad enten man har diagnosen ADHD eller autisme spektrum forstyrrelse, kan der i perioder opstå stress og angst problematikker. Derudover kan der ofte være vanskeligheder ved søvnen.

Vores tværfaglige personale har et solidt indblik i diagnosen

e ADHD og Autisme og kan i den forbindelse udover at arbejde med deciderede psykomotoriske problemstillinger også tilbyde familiebehandling, psykoedukation og forløb til kommune

r målrettet ADHD og/eller Autisme.

Som sundhedsfagligt uddannede psykomotoriske terapeuter, arbejder vi ud fra en viden om både psykologi, anatomi og fysiologi, og med en specialiseret viden om hvordan man arbejder med sammenhængen mellem disse. Dvs. sammenhængen mellem kroppen, følelserne og tankerne.
Psykomotoriske terapeuter har tavshedspligt og er som medlemmer af Danske Psykomotoriske Terapeuter underlagt DAPs etiske retningslinjer og vedtægter.

Hvem har gavn af psykomotorisk terapi?

Alle der har en udfordring der både har en kropslig og en følelsesmæssig komponent.

Når man f.eks er stresset vil man ofte have hovedpine, ondt

i maven eller mærke en indre uro. På samme tid kan man også føle sig irriteret, opgivende og træt. Det kan være man ikke husker så godt som man plejer og ens overskud til familie og arbejde næsten ikke er tilstede. På samme måde er der både kropslige og følelsesmæssige reaktioner hvis man har haft smerter igennem længere tid, eller lider angst.

Der findes nogle problematikker som er særligt velegnede at gå i psykomotorisk terapi for:

  • Søvnproblemer
  • Stress reaktioner
  • Angst lidelser
  • Traumer
  • Smerte problematikker

Hvordan foregår terapien?

Det er ofte efter mange og lange overvejelser at man vælger at søge hjælp. Og den bedste hjælp kræver tillid og respekt. Vi er meget opmærksomme på vigtigheden af at skabe trygge og behagelige rammer for klienten.

Første gang en klient kontakter os, tilbyder vi en gratis indledende samtale. Under samtalen afklares hvilke udfordringer der skal arbejdes med.

Vores erfaring er, at den indledende samtale ofte tydeliggør for klienten, hvad den specifikke udfordring drejer sig om, og derfor er samtalen ofte meget lettende.
Efter afsluttet indledende samtale kan terapeuten danne sig et overblik over hvilke tiltag der skal til i forhold til netop denne klient.

For nogle er det kombinationen af samtale, kropsterapi, mentale og kropslige øvelser der er behov for. I nogle forløb vil det være samtalen der fylder mest og for andre vil det være kropsterapien der er det bærende element af forløbet.

Vores fornemmeste opgave er at give klienterne en større forståelse for deres problematik, at reducere stress, smerter og ubehag og at give klienterne redskaber så de i nuværende situation men også i fremtiden kan leve et liv med større psykisk og fysisk overskud.

Hvor lang tid varer et terapiforløb?

En session varer i 60 minutter. Behovet for terapisessioner er meget varierende. Nogle har brug for tre til fem sessioner, og andre har brug for et mere intensivt og længere forløb.

Selve terapiformen retter sig mod alle mennesker, hvis liv er præget af f.eks. stress, uro, angst, kropslige smerter eller ubehag eller mennesker, der generelt oplever en manglende balance i hverdagen.